السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اهلا ومرحبا بكم اخواتى الغاليين اتمنى ان تكونو بخير جميعا وان شاء الله الزيارة تعجبكم وتنبسطوا عندى فى مطبخى المتواضع
وفى البداية احب ان ابدأ معكم بأفطارنا الجميل المكون من الفول والطعمية والسلطة البلدى الشهية
الفول والطعمية
الفول
ملح ليمون -كمون -شطة حمراء
الطعمية
الفول المدشوش
كرات-شبت-بقدونس -كسبرة- بقدونس
بصل ثوم -كسبرة جافة كمون حصى
ملح وبيكنج بودر
الطريقة
طبعا الفول طريقتى سهله انه بيكون جاهز او معمول فى البيت وبضيف له الخلطة السابقة ويقدم
الطعمية بتهرس جميع المكونات السابق زكرها فى الكبة حتى تصير ناعمة ثم نضيف لها الكربوناتة وقت القلى فى زيت غزير طبعا حتى تأخذ اللون الذهبى الجميل وتكون مقرمشة وتقدم ساخنة
يقدم معهم السلطة البلدى المكونة من الجرجير والخيار والبصل والطماطم ورشة كمون خفيفة وخل وملح وعصير ليمون
حان الان وقت الغدااااااااء
اتفضلوا
هبدأ بالشوربة وسأقدم لكم شوربة البصل مع الجزر والمشروم
شوربة البصل مع الجزر والمشروم
المكونات
بصل سمن اوزبد
جزر-مشروم -مرقة دجاج او حساء الدجاج او اللى موجود
دقيق - ملح فلفل اسود - ريحان مجفف
الطريقة
يحمر البصل فى الزبدة مع المشروم ثم نضيف الدقيق الى ان يصبح الجميع ذهبى اللون نضيف الشوربة ثم الجزر مباشرة ونتركهم على نار هادئة ليغلو ويستوى الجميع ثم اتبل بلملح والفلفل والريحان المجفف رشة خفيفة جدا ثم اطفئ النار وتقدم بالف هنا وشفا
الطبق الرئيسى
الملوخية
الملوخية هى الطبق المصرى الشهير طبعا على موائدنا المصرية ولا غنى عنه على موائدنا المصرية
وطبعا ريحة التقلية المصرية ليس لها مثيل فى كل العالم
مكونات الملوخية
مرقة الدجاجة او اللحم على حسب الموجود عندك
ملوخية خضراء (انا عملت اليوم ملوخية جافة لانننا طبعا فى فصل الشتاء)
وعلى فكرة طعم الملوخية الناشفة شهى جدا عن الطازجة
ثوم مدقوق ناعم مع الكسبرة الجافة
سمن او زبد واحدة طماطم مبشورة
نصف ملعقة سكر كبيرة
الطريقة
نسخن الشوربةوندعها تغلى على نار هادئة ثم اسقط فيها مبشور الطماطم مع السكر ثم ااخذ شوية من الشوربة واعجن بها الملوخية الجافة فى طبق خارجى حتى تصبح كعجينة والمقدار بيكون لو كوب من الملوخية الجافة يأخذ 4 كوب شوربة وبنأخذ حوالى كوب من الاربع لعجن الملوخية
ثم بعد عجنها اخذها واسقطها على الحلة اللى على النار واطفئ النار فى الحال حتى لا تسقط الملوخية فى القاع ثم ابدا فى طاسة اعمل التقلية نسخن السمن ونضع الثوم المدقوق مع الكسبرة الى ان يصبح لونها ذهبى ثم اضعها مرة واحدة وهية بتتحمر على حلة الملوخية وبالف هنا وشفا وتقدم مع
الارز الابيض واللحم او الدجاج وبالف هنا وشفا
منقووووول : تحياتي فراشة منحــــ ــــاشة
اهلا ومرحبا بكم اخواتى الغاليين اتمنى ان تكونو بخير جميعا وان شاء الله الزيارة تعجبكم وتنبسطوا عندى فى مطبخى المتواضع
وفى البداية احب ان ابدأ معكم بأفطارنا الجميل المكون من الفول والطعمية والسلطة البلدى الشهية
الفول والطعمية
الفول
ملح ليمون -كمون -شطة حمراء
الطعمية
الفول المدشوش
كرات-شبت-بقدونس -كسبرة- بقدونس
بصل ثوم -كسبرة جافة كمون حصى
ملح وبيكنج بودر
الطريقة
طبعا الفول طريقتى سهله انه بيكون جاهز او معمول فى البيت وبضيف له الخلطة السابقة ويقدم
الطعمية بتهرس جميع المكونات السابق زكرها فى الكبة حتى تصير ناعمة ثم نضيف لها الكربوناتة وقت القلى فى زيت غزير طبعا حتى تأخذ اللون الذهبى الجميل وتكون مقرمشة وتقدم ساخنة
يقدم معهم السلطة البلدى المكونة من الجرجير والخيار والبصل والطماطم ورشة كمون خفيفة وخل وملح وعصير ليمون
حان الان وقت الغدااااااااء
اتفضلوا
هبدأ بالشوربة وسأقدم لكم شوربة البصل مع الجزر والمشروم
شوربة البصل مع الجزر والمشروم
المكونات
بصل سمن اوزبد
جزر-مشروم -مرقة دجاج او حساء الدجاج او اللى موجود
دقيق - ملح فلفل اسود - ريحان مجفف
الطريقة
يحمر البصل فى الزبدة مع المشروم ثم نضيف الدقيق الى ان يصبح الجميع ذهبى اللون نضيف الشوربة ثم الجزر مباشرة ونتركهم على نار هادئة ليغلو ويستوى الجميع ثم اتبل بلملح والفلفل والريحان المجفف رشة خفيفة جدا ثم اطفئ النار وتقدم بالف هنا وشفا
الطبق الرئيسى
الملوخية
الملوخية هى الطبق المصرى الشهير طبعا على موائدنا المصرية ولا غنى عنه على موائدنا المصرية
وطبعا ريحة التقلية المصرية ليس لها مثيل فى كل العالم
مكونات الملوخية
مرقة الدجاجة او اللحم على حسب الموجود عندك
ملوخية خضراء (انا عملت اليوم ملوخية جافة لانننا طبعا فى فصل الشتاء)
وعلى فكرة طعم الملوخية الناشفة شهى جدا عن الطازجة
ثوم مدقوق ناعم مع الكسبرة الجافة
سمن او زبد واحدة طماطم مبشورة
نصف ملعقة سكر كبيرة
الطريقة
نسخن الشوربةوندعها تغلى على نار هادئة ثم اسقط فيها مبشور الطماطم مع السكر ثم ااخذ شوية من الشوربة واعجن بها الملوخية الجافة فى طبق خارجى حتى تصبح كعجينة والمقدار بيكون لو كوب من الملوخية الجافة يأخذ 4 كوب شوربة وبنأخذ حوالى كوب من الاربع لعجن الملوخية
ثم بعد عجنها اخذها واسقطها على الحلة اللى على النار واطفئ النار فى الحال حتى لا تسقط الملوخية فى القاع ثم ابدا فى طاسة اعمل التقلية نسخن السمن ونضع الثوم المدقوق مع الكسبرة الى ان يصبح لونها ذهبى ثم اضعها مرة واحدة وهية بتتحمر على حلة الملوخية وبالف هنا وشفا وتقدم مع
الارز الابيض واللحم او الدجاج وبالف هنا وشفا
منقووووول : تحياتي فراشة منحــــ ــــاشة